COVID-19

COVID-19 - Informationer til dig som patient

DENNE INFORMATION SKAL LÆSES SOM PATIENT PÅ KLINIKKEN!

1.Skal du til videokonsultation skal du se denne film: https://youtu.be/_PUDuyDE_xM
2.Skal du til fysisk behandling er det vigtigt at du læse hele dette brev!

Dette brev beskriver vores ændrede procedure for de patienter som har behov for fysiske konsultationer under COVID-19 perioden hos FysioDanmark Ølstykke

Inden fremmøde:
Alle patienter har været i telefonisk kontakt med vores personale, og er blevet visiteret til en fysisk konsultation.
Her har du givet mundtligt samtykke til at du ikke har symptomer på COVID-19 som feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine og muskelømhed.
Hvis du har haft symptomer på sygdom under 48 timer inden din konsultation, eller er i tvivl om dette, skal du kontakte os og aflyse din aftale.
Dagen inden din aftale vil du modtage en SMS eller mail med en reminder og et link til dette informationsbrev, som du SKAL have læst inden du møder op til din aftale på klinikken.

Ved fremmøde:
Efter de nyeste anbefalinger fra sundhedsstyrelsen er det nu et krav at du møder op med dit eget mundbind. Hvis du ikke har mundbind bedes du henvende dig til personalet, så udleverer vi et mundbind til dig. Du skal have mundbind på, når du ankommer klinikken og opholder dig i eksempelvis i vores venteværelse eller loungeområde.
Mød op så tæt på den aftalte tid, for at minimere antal personer på klinikken samtidig.
Kom alene, og hvis du kommer ifølge med din partner eller andre skal de så vidt muligt vente udenfor. Børn må gerne have deres forældre med ved behov for dette.
Venteværelse er indrettet med begrænsede siddepladser og med god afstand. Vi har også etableret bord og stole i vores gård, hvor du er velkommen til at opholde dig hvis du kommer i god tid.
Når du ankommer klinikken har vi placeret sprit dispensere udenfor og indenfor døren, som du skal benytte.
Find en ledig stol i venteværelse og vent på at din fysioterapeut kommer og henter dig.

Under behandling:
Din fysioterapeut følger dig ned til jeres behandlerrum. Du skal ikke åbne/lukke døren selv.
Du vil opleve at såvel briks som redskaber vil bliver sprittet af både før og efter brug.
Din fysioterapeut vil opfordre dig til at spritte dine hænder, inden en evt. fysisk undersøgelse og behandling udføres. Det kan være at din behandling bliver en smule anderledes end du er vant til, for at holde mest mulig afstand og reducere risiko for smitte.

Mundbind:
Vi følger sundhedsstyrelsens anbefalinger hvor der nu stilles krav om brug af mundbind eller ansigtsvisir indendørs på alle offentlige steder.
Sundhedsstyrelsen anbefaler også, at personale/borgere og pårørende bruger ansigtsværnemidler, når det ikke kan holdes 1 meters afstand og 2 meters afstand, hvis man ved, at patienten/borger er i øget risiko.
I praksis vil det sige, at du skal anvende mundbind eller visir når du ankommer og opholder dig i vores venteværelse, samt i behandlerrummet sammen med din fysioterapeut hvis der ikke kan holdes afstand, som f.eks. ved undersøgelse, behandling og træning med vejledning. Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg ved din behandling.

Lagner:
Alle patienter skal anvende nye engangslagner ved alle fysiske konsultationer under COVID-19 perioden for, at sikre optimale hygiejne forhold og reducere risiko for smitte.

COVID-19 gebyr:
Vi opfordrer alle patienter til at betale et gebyr på 25,- kr. pr. behandling og 15,- kr. pr. holdtræning for de ekstra omkostninger til rengøring, indkøb af lagener, håndsprit, handsker og værnemidler som mundbind & ansigtsvisir under COVID-19 perioden. Gebyret går endvidere til de ekstra omkostninger klinikken har, ved at skulle ændre vores arbejdsstruktur, så I kan føler jer trygge, når I kommer på klinikken.

Efter behandling:
Du vil aftale evt. ny tid med din fysioterapeut, inden du forlader behandlingslokalet.
Behandlingsforløbet tilrettelægges med udgangspunkt i dit behov og med fokus på at reducere smittefare af COVID-19. Fysioterapeuten vil efter den første samtale og screening tilrettelægge et forløb, som udover de traditionelle fysiske konsultationer på klinikken, også kan involvere video/telefysioterapi der hvor det giver mening i relation til COVID-19.
Når du forlader klinikken, skal du huske at spritte dine hænder inden du går.

Med venlig hilsen
FysioDanmark Ølstykke.