COVID-19

COVID-19 - Informationer til dig som patient

DENNE INFORMATION SKAL LÆSES SOM PATIENT PÅ KLINIKKEN!

1.Skal du til videokonsultation skal du se denne film: https://youtu.be/_PUDuyDE_xM
2.Skal du til fysisk behandling er det vigtigt at du læse hele dette brev!
Dette brev beskriver vores ændrede procedure for de patienter som har behov for fysiske konsultationer under COVID-19 perioden, for at genåbningen kan ske så risikofri som mulig.

Inden fremmøde:
Alle patienter har været i telefonisk kontakt med vores personale, og er blevet visiteret til en fysisk konsultation.
Her har du givet mundtligt samtykke til at du ikke har symptomer på COVID-19 som feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine og muskelømhed.
Hvis du har haft symptomer på sygdom under 48 timer inden din konsultation, eller er i tvivl om dette, skal du kontakte os og aflyse din aftale.
Dagen inden din aftale vil du modtage en SMS eller mail med en reminder og et link til dette informationsbrev, som du SKAL have læst inden du møder op til din aftale på klinikken.

Ved fremmøde:
Mød op så tæt på den aftalte tid, for at minimere antal personer på klinikken samtidig.
Kom alene, og hvis du kommer ifølge med din partner eller andre skal de så vidt muligt vente udenfor. Børn må gerne have deres forældre med ved behov for dette.
Venteværelse er indrettet med begrænsede siddepladser og med god afstand. Vi har også etableret bord og stole i vores gård, hvor du er velkommen til at opholde dig hvis du kommer i god tid.
Når du ankommer klinikken har vi placeret sprit dispensere udenfor og indenfor døren, som du skal benytte dig af inden du kommer indenfor.
Find en ledig stol i venteværelse og vent på at din fysioterapeut kommer og henter dig.

Under behandling:
Din fysioterapeut følger dig ned til jeres behandlerrum. Du skal ikke åbne/lukke døren selv.
Du vil opleve at såvel briks som redskaber vil bliver sprittet af både før og efter brug.
Din fysioterapeut vil opfordre dig til at spritte dine hænder, inden en evt. fysisk undersøgelse og behandling udføres. Det kan være at din behandling bliver en smule anderledes end du er vant til, for at holde mest mulig afstand og reducere risiko for smitte.
Værnemidler:
Vi har tilgang til handsker, mundbind og ansigtsvisir, og anvender dem i det omfang det vurderes relevant.
Som udgangspunkt er det ikke, fra sundhedsmyndighederne, tilrådet at benytte særlige værnemidler. De anbefaler korrekt og god hygiejne, hyppig rengøring og fokus på at holde afstand, som de vigtigste initiativer for at reducere risiko for smitte.
Der kan være situationer hvor fysioterapeuten vil benytte handsker eller mundbind, og i få tilfælde ansigtsvisir. Hvis du selv ønsker at anvende mundbind eller handsker, og/eller at din fysioterapeut skal gøre det samme, anbefaler vi at du udtrykker det til din behandler. Det er vigtigt for os, at du føler dig tryg ved din behandling.
Alle patienter skal anvende nye engangslagner ved alle fysiske konsultationer under COVID-19 perioden for, at sikre optimale hygiejne forhold og reducere risiko for smitte. Vi vil opfordre alle patienter til at betale et gebyr på 25,- kr. pr. behandling og 15,- kr. pr. holdtræning for de ekstra omkostninger vi har til indkøb af lagener, håndsprit, handsker og værnemidler som mundbind & ansigtsvisir under COVID-19 perioden.

Efter behandling:
Du vil aftale evt. ny tid med din fysioterapeut, inden du forlader behandlingslokalet.
Behandlingsforløbet tilrettelægges med udgangspunkt i dit behov og med fokus på at reducere smittefare af COVID-19. Fysioterapeuten vil efter den første samtale og screening tilrettelægge et forløb bestående af video/telefysioterapi, fysiske konsultationer på klinikken eller en kombination af de to behandlingstilbud.
Når du forlader klinikken skal du huske at spritte dine hænder inden du går.
Vi ser frem til at se dig på klinikken, for at kunne hjælpe dig til et sundere liv med færre smerter, bedre funktion og større livskvalitet.

Mvh FysioDanmark Ølstykke.