Behandling af bækkenbund

Gynækologisk Fysioterapi

Undersøgelse og træning af bækkenbundmuskulaturen henvender sig til kvinder og mænd, med ønsket om en stærkere bækkenbund, og evt. vand- og eller afføringsproblemer. Naturlige årsager til behov for bækkenbundstræning:
1. Aldring
2. Operation i underlivet
3. Overvægt
4. Inaktivitet
5. Bækkenbunds- prolaps
6. Mave- og tarmproblemer
7. Graviditet / Fødselsskader
8. Inkontinens / Ufrivillig vandladning

Undersøgelse

Første konsultation varer ca. 45 min. og starter, som ved enhver fysioterapikonsultation, med en snak omkring dine gener, introduktion til samt information om bækkenbundens opbygning og funktion samt forventningsafstemning og målsætning. Derefter vil jeg undersøge din bækkenbundsmuskulatur med henblik på at afdække årsagen til dine gener. Den fysiske undersøgelse er valgfri, men nødvendig for at sikre den rette intervention.

Træning

Træning af bækkenbundsmuskulaturen kan være én til én ved undertegnede for en periode, indtil du har fået fat på, at aktivere bækkenbunden korrekt. Træningen vil bestå i øvelser for hele kroppen med relevans for bækkenbunden og kernemuskulaturen. Du vil lære, hvordan åndedrættet har stor betydning for din bækkenbund og kernemuskulatur samt hvordan du kan træne din bækkenbund i hverdagens aktiviteter, hvor det giver mening.

Vh. Rikke

GYNOBS FYSIOTERAPEUT

Rikke Derby Stistrup (BARSEL)

Fysioterapeut